Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Демонтаж пам'ятників та готовність комунальної сфери до блекаутів у Дніпрі

Від сьогодні за дорученням міського голови Бориса Філатова у Дніпрі запрацював так званий інститут чергового по місту. Щодня всі профільні заступники та директори департаментів та комунальних підприємств інформуватимуть мешканців щодо різних галузей життєдіяльності обласного центру.

Так 26 грудня у Дніпрі розпрощались ще з двома символами радянської влади, культури та історії – комунальники демонтували пам'ятники Максиму Горькому та Валерію Чкалову. 

«У нас залишиться демонтувати ще 3 пам'ятники – Ломоносову, Матросову та Юхиму Пушкіну. Але це буде зроблено вже після Нового року, адже, наприклад, пам'ятник Ломоносову так просто неможливо демонтувати, бо сама конструкція дуже щільно закріплена. Загалом демонтаж восьми конструкцій, які пов'язані з країною-терористкою, ми проводимо згідно з рішенням виконавчого комітету Дніпровської міської ради № 1055 від 06.12.2022. Усі пам'ятники ми поки зберігаємо на базі одного із комунальних підприємств. Щодо подальшої долі цих об'єктів – будемо ще вирішувати. Але я вже пропонував обміняти голову піонера Дубініна на викраденого російськими окупантами єнота із Херсона», – зазначив заступник міського голови Дніпра Михайла Лисенко. 

Також сьогодні він оглянув одну з міських котелень. Робітники КП «Теплоенерго» повністю підготувались до можливого блекауту – і довели це під час двох останніх відключень. Так 17 грудня комунальники швидко відновили опалення та забезпечили теплом 2 лікарні, зокрема й пологовий будинок. 

«У Дніпрі ані на хвилину не припиняється робота комунальних служб, у тому числі й у рамках підготовки міста до блекаутів. Міська рада та мер Борис Філатов завжди турбуються про мешканців та гостей Дніпра, тож ми закупили генератори для міста ще за перших ракетних ударів. У разі повного блекауту ця котельня готова безперебійно працювати більше ніж 16 годин», – зазначив Михайло Лисенко. 

Крім цього, у Дніпрі також забезпечили генераторами станції водовідведення. Тож під час блекауту затоплення нечистотами не виникне. Таким чином у місті частину каналізаційно-насосних станцій вже обладнали стаціонарними генераторами, інші – пересувними.

«Зараз ми перебуваємо на одній із найбільших насосних станцій водовідведення у Дніпрі. Вона збирає практично всі стічні води з центральної частини міста. Торік ми провели на ній реконструкцію, в рамках якої встановили сучасне насосне обладнання, низькочастотники і це дозволило нам знизити приблизно на 40 % використання електроенергії. Також ми додатково придбали сюди генератори», – підсумував Михайло Лисенко.