Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі презентували платформу із онлайн-тестом на знання української мови та історії міста

 У Дніпрі в рамках міської програми розвитку та функціонування української мови «Українською, будь ласка!» створили онлайн-платформу, де кожен може цілком безкоштовно пройти тестування на знання державної мови (https://ua.dniprorada.gov.ua)

«Тест складається з 30 питань. За результатами учасник отримує іменний сертифікат, де вказано скільки отримано балів. Є три категорії — низький, середній та високий рівень знань. Цей сертифікат можна завантажити і роздрукувати. Кожен, хто пройшов тест, незважаючи на рівень знань, отримує безкоштовний курс від партнерів проєкту – репетиторського центру «Логос» та ESL.  Це буде навчання з інтерактивними завданнями, живим спілкуванням. Загалом 3 уроки по 2,5 години», — розповів директор комунального підприємства «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста "єДніпро"» Дніпровської міської ради Артем Трапезніков. 

Зі свого боку піар-директорка освітнього холдингу «Логос» Анна Жуковіна зазначила: «До створення тестування долучилися викладачі нашого освітнього холдингу. Тести формували так, щоб різна вікова категорія людей  могла брати участь». 

Також на згаданій платформі усі користувачі можуть взяти участь у безпрограшній вікторині «Колесо фортуни» на знання історії Дніпра. Інтерактив складається з шести блоків (архітектура, персоналії тощо). За кожен блок нараховуються бонусні кошти («музейні купони»), які можна витратити у Музеї історії Дніпра. 

«Ми залюбки долучилися до такої гарної ініціативи і підготували таке тестування. Головна мета у цьому процесі — показати, що наше місто, звісно, українське. І той радянський стереотип про імперське походження міста слід вже нівелювати. Одразу зазначимо, що завдання непрості. За результатами тесту учасник може отримати сертифікат на 50, 100 чи 200 «музейних купонів». Ці купони можна використати на відвідування заходів у музеї. Це можуть бути екскурсії, майстер-класи, воркшопи тощо», — підкреслила директорка Музею історії Дніпра Олександра Бірюкова. 

У рамках програми «Українською, будь ласка!» працює на базі центру професійного розвитку «Освітня траєкторія» мовний клуб «Прокачай українську!». 

«Робота клубу передусім направлена на покращення знань з української мови. З червня мовний клуб відвідало понад 5 тис. людей. Навчали і педагогів закладів освіти як шкільної, так і дошкільної, мистецьких, спортивних шкіл. Окрім того, для розширення аудиторії, записали відеоуроки для телебачення. Тож закликаємо усіх переходити на українську, нею розмовляти, співати», — наголосила виконувачка обов’язків директора центру професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міської ради Тетяна Нікіфорова. 

Сьогодні, 21 грудня, чергове засідання мовного клубу «Прокачай українську» пройшло для тренерів спортивних шкіл міста. Серед учасників був і тренер-викладач дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву № 6 Олег Баранов: «Із нашими юними спортсменами спілкуємося українською, проводячи тренування, заняття. Однак свої знання потрібно удосконалювати, тому залюбки долучився до цього мовного клубу».