Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У шелтерах Дніпра влаштовують зустрічі з роботодавцями, аби допомогти переселенцям влаштуватись на роботу

З початку повномасштабного вторгнення чимало жителів Дніпра виїхали за кордон чи у західні регіони країни, залишивши свої робочі місця. Роботодавці шукають можливість оперативно знайти нових співробітників. Інспекція праці та зайнятості населення ДМР ініціює зустрічі роботодавців з ВПО. 

«Нетворкінг "Є вакансія" - це можливість роботодавцям донести напряму інформацію про вакансії, умови праці та соціальні гарантії, а ВПО та дніпрянам, які шукають нові кар'єрні можливості, швидко знайти роботу. І сьогодні ми, попри відсутність світла, провели чергову таку зустріч в одному із шетлтерів, куди запросили представників однієї із найпотужніших торговельних мереж України. Тільки у Дніпрі вона має десятки супермаркетів, в яких є вакансії, починаючи з тих, де взагалі непотрібна освіта (вантажники тощо), і закінчуючи, наприклад, посадами керуючих магазинами. Крім таких зустрічей кожен дніпрянин та гість міста може знайти роботу на нашому боті, де щоденно розміщуються відомості про різні вакансії у різних сферах. І тут додам, через цей бот уже вдалося знайти роботу близько 7 тисячам дніпрян та гостей міста, а до структур Дніпровської міської ради влаштувалися на роботу 1253 особи, з них 250 ВПО» - зазначила очільниця інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради Тетяна Янушкевич.

Зі свого боку, керівниця відділу по роботі з персоналом мережі супермаркетів Varus Олена Семидоцька додала: «Ми, як і всі в нашій країні, хочемо допомогти забезпечити всіх безробітних місцями праці. І ми, як соціально відповідальна компанія, першочергово поставили за мету - приймати на роботу внутрішньо переміщених осіб. У нас є багато вільних місць, бо більшість людей, які в нас працювали, виїхали за кордон, або ж пішли до лав ЗСУ. Ми вже з початку війни працевлаштували у Дніпрі понад сотню переселенців. Сьогодні під час зустрічі ми запрошували на роботу продавців-касирів, кухарів, а також  співробітників на адміністративні посади за умови, що у кандидата є досвід роботи у зазначеній сфері, яку ми конкретно пропонуємо».  

Сергій з березня перебуває у Дніпрі. Через повномасштабне вторгнення мусив покинути рідний Сєвєродонецьк. До війни він працював у компанії по встановленню систем вентиляції, але наразі у нашому місті ще в пошуках роботи: «Якщо потрібно, то я готовий перекваліфікуватись, бо зараз такі часи, що робота потрібна завжди. Тож сподіваюсь, що подібні зустрічі допоможуть знайти мені роботу у Дніпрі».

Аби знайти роботу у нашому місті ладна перекваліфікуватися і Лілія з Кремінної. У своєму рідному місті, яке нині все ще під окупацією ворога, жінка працювала у дитячому реабілітаційному центрі. У квітні їй вдалося виїхати з Кремінної. Лілія живе у шелтері Дніпра вже 8 місяців: «Гарні пропозиції сьогодні почули. З гарними умовами праці. Багато чого дізналися. Такі зустрічі для нас дуже важливі і потрібні».