Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Філатов: «Дніпро передав ЗСУ ще 16 вантажівок та пікапів, і вже має контракт на нову велику партію авто»

Дніпро продовжує системно забезпечувати українських захисників автомобілями, які місто купує коштом бюджету. Передані нині вантажівки здатні перевозити більше ніж 2 тонни. Пікапи — близько 750 кг. Усі машини підходять для пересування складним бездоріжжям.  Старший лейтенант ЗСУ Леонід називає це ключовою характеристикою для машин на фронті.

«Це зручно за нинішніх погодних умов. Потреба в автомобілях є завжди, бо це, можна сказати, розхідний матеріал. Війська постійно десь рухаються, пересуваються, щось перевозять. Ну і ще їх (машини, — ред.) можна устаткувати під будь-яке обладнання і зброю», — наголошує військовий.

Як відомо, у Дніпрі є новий проєкт захисту неба від російських БПЛА, зокрема і «шахедів». Це модернізовані великокаліберні кулемети і зенітні гармати, які устатковують якраз на такі машини.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення рф Дніпро відправив на фронт понад 600 вантажівок і легковиків.

«Зараз ми законтрактовані ще на 80 вантажівок. Це те, що дуже потрібно нашим військовим. Продовжуємо працювати, продовжуємо допомагати фронту. Прошу всіх приєднуватися до наших благодійних фондів, сплачувати податки. Разом до Перемоги!» — зазначив міський голова Дніпра Борис Філатов.