Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Сяюча безпека: в одній із шкіл Дніпра організували акцію із виготовлення світловідбиваючих флікерів для дітей

В одній із дніпровських шкіл втілили соціальний проєкт «Сяюча безпека» із виготовлення світловідбиваючих флікерів для дітей, аби їх добре було помітно на вулицях, зокрема проїжджих частинах. «Воєнний стан навчив нас усіх думати про безпеку. Виклики, пов’язані з вимкненням світла, зосередили увагу на безпеці дітей. Класні керівники провели низку просвітницьких заходів: спілкування онлайн, інформаційні години, перегляд відео щодо правильного поводження на вулицях, коли темно. Зі сторони батьків надійшла така пропозиція, щоб закупити матеріал і виготовити сяючі флікери для школярів. Частина флікерів робилася у школі, решта — батьками вдома», – розповіла виконувачка обов’язків директора школи Ольга. 

Один із авторів проєкту «Сяюча безпека» — батько двох школярів Володимир Есаулов розповідає: «Безпека дітей — це те, що завжди турбує батьків. Згуртувалися разом із іншими батьками і втілили такий соціальний проєкт із виготовлення флікерів для дітей, щоб їх було добре помітно ввечері, зокрема водіям на дорогах, пішохідних переходах, у дворах. Придбали понад 400 метрів спеціальної стрічки, щоб зробити світловідбиваючі флікери. Сьогодні роздали першу партію — 563 флікери. Далі доробимо ще партію і розповсюдимо серед учнів школи». 

Представники поліції розповіли про правила поведінки на дорогах, про те, як водії помічають пішоходів із флікерами тощо. 

Зі свого боку, старша інспекторка ювенальної превенції відділу поліції № 1 Інна Дудка підкреслила: «Батьки цілком відповідають за безпеку своїх дітей, зокрема несуть адміністративну відповідальність. Тому саме вони повинні забезпечити їх світловідбиваючими флікерами (брелками, пов’язками тощо), аби дітей було добре видно, коли вони переходять проїжджу частину у темний час доби».