Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

На 20 % знизився рівень злочинності в Індустріальному районі Дніпра

В Індустріальному районі Дніпра злочинність у порівнянні з минулим роком зменшилася на 20 %. За словами начальника відділення поліції № 2 Дніпровського районного управління поліції Євгенія Первія, з початку року зареєстровано 1 400 повідомлень про злочини, тоді як за аналогічний період минулого року зареєстровано 1 700 кримінальних правопорушень.

«Загалом кількість повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень на території Індустріального району зменшилась. З введенням воєнного стану поліція переведена на посилене несення служби - створені додаткові наряди як авто, так і піших патрулів. Звісно, у нинішні часи більш посилено контролюємо правопорядок: запобігання мародерству, крадіжкам, розбоям, пограбуванням, незаконним заволодінням транспортними засобами та іншим злочинам на території обслуговування є одним з пріоритетних напрямів роботі правоохоронців. Коли вимикається вуличне освітлення, піші наряди патрулюють територію-вулиці міста, зокрема місця найбільш уражені до вчинення кримінальних правопорушень. Також у цьому задіяний й автомобільний патруль із увімкненими маячками», — розповів Євгеній Первій. 

Він також додав про нещодавні злочини: «Правоохоронці затримали особу за крадіжку майна з приватного будинку. Також встановлені та затримані дві особи, які під приводом соціальних працівників вводили в оману пенсіонерів і забирали їх кошти. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Звертаємось до містян, не залишати свої авто без нагляду, паркувати на облаштованих охороною стоянках. У темний час доби краще не пересуватися вулицями по одиниці, особливо це стосується дітей та жінок. При виявленні підозрілих осіб телефонуйте одразу на спецлінію «102»». 

Водночас заступник начальника відділення поліції з превентивної діяльності Антон Белінський зазначив: «Ми не можемо сказати, що внутрішньо переміщені особи впливають на криміногенну ситуацію у районі. Вони можуть бути суб’єктами чи об’єктами правопорушень, злочинів як і місцеві. Загалом до несення служби, патрулювання територій району, охорони громадського порядку разом з нашими підрозділами долучаються й працівники інших областей. Варто наголосити, що злодіям за вчинення  крадіжки може загрожувати кримінальна відповідальність за ст. 185 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років».