Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

До уваги пасажирів! У Дніпрі для заощадження електроенергії зменшать кількість трамваїв і тролейбусів на маршрутах

Через надскладну ситуацію в енергетичній галузі України, обумовлену воєнними злочинами країни-терористки, Дніпро долучився до заощадження споживання електроенергії. Відповідно до протоколу № 38 від 20.10.2022 р. Дніпропетровської регіональної комісії з питань ТЕБ і НС комунальне підприємство «Дніпровський електротранспорт» вимушене з 21 жовтня зменшити кількість рухомого складу на трамвайних та тролейбусних маршрутах на загальну кількість 20 одиниць. Про це повідомили у департаменті транспорту та транспортної інфраструктури міської ради.

Отже, трамваї № 1, № 5 та № 9 – зменшення по 1 од., № 11 та № 15 — зменшення по 3 од.; тролейбуси № 1, 2, 3, 5, 6, 8, 12, 16, 17, 20 та 21 — зменшення по 1 одиниці. Вказані маршрути працюватимуть в оперативному режимі, без додержання звичайного розкладу руху. Також до виправлення дефіциту електроенергії у вагонах трамваїв і тролейбусів не працюватиме опалення.

Окрім того, від завтра, 21 жовтня, станція метро «Заводська» буде зачинена. Поїзди на станції не зупинятимуться. Її відкриватимуть для мешканців виключно під час повітряних тривог як сховище. Також на одну одиницю рухомого складу зменшать і вагони у метро – з незначним збільшенням інтервалу руху, додають у департаменті.