Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Конкурси, аква-грим, майстер-класи, частування: у Дніпрі влаштували свято «День веселого гарбуза"

В одному із парків Дніпра департамент молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради організував свято — День веселого гарбуза. Захід є щорічним, а цього разу до події долучилися не лише дніпряни, а й родини з тимчасово окупованих територій. 

Традиційно в основу свята поклали шану гарбузу як символу української обрядовості, достатку, народного гумору. Локацію прикрасили декораціями з гарбузів, тематичними фотозонами. 

Для відвідувачів підготували яскраву програму в українських традиціях з виступами творчих колективів, квест-конкурсом між командами по збиранню "веселих" гарбузів, гарбузовий аква-грим, майстер-клас з виготовлення декоративних гарбузиків тощо. 

«Таке свято не лише гарне дозвілля для містян, а ще й популяризація українських традицій, нематеріальних цінностей, яким є й наш гарбуз як символ сонця, врожайності, добробуту. Завдяки підтримці керівництва міста, нашого великого дружнього позашкілля провели цей чудовий захід»,  — розповіла начальниця відділу позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Тетяна Журова. 

Партнером свята виступ благодійний фонд «Globa 22». За словами голови фонду Олексія Савчука, це вже не перший захід, який вони підтримують. 

«Тут були присутні багато родин з тимчасово окупованих територій. І дуже важливо підтримувати такі сім’ї, щоб вони максимально інтегрувалися у наше місто, знаходили нові знайомства тощо. Тому і надалі долучатимемося до проведення таких гарних подій», — підкреслив Олексій Савчук. 

Гості свята також брали участь у таких розвагах, як змагання з гарбузового боулінгу та футболу, грі в гарбузові хрестики-нолики. По завершенню заходу усіх охочих частували гарбузовою кашею "з пилу, з жару".

На свято завітала і Наталія разом з донькою Камілою. Родина приїхала до Дніпра з Донеччини.  

«Емоції переповнюють. Гарний вийшов захід з чудовими конкурсами, подарунками. Попри складні часи все ж потрібно відволікатися. Такі події ще більше нас усіх гуртують», — додала жінка.