Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Другою бустерною вакциною можуть щепитися усі охочі від 18 років

Понад 1 100 дніпрян вже отримали щеплення від коронавірусу другою бустерною вакциною. За словами сімейної лікарки Ніни, відтепер таку вакцинацію можуть пройти усі охочі від 18 років.  

«Іще два тижні тому другу бустерну дозу дозволено було робити особам із групи ризику, а нині — усім охочим, хто досяг 18 років. Мінімальний період між першою та другою дозами — чотири місяці. І краще цих строків дотримуватися. А першу бустерну дозу дозволено зробити через п’ять місяців, раніше було — пів року. Нині під час осені спостерігаємо приріст захворюваності на ковід. Тому закликаємо пацієнтів (кому час робити другу бустерну дозу) прийти і вакцинуватися, доки немає піку захворюваності», — підкреслила сімейна лікарка. 

Дніпрянка Валентина Дубовська зробила щеплення від коронавірусу вже другою бустерною дозою: «Зробила таку вакцинацію за порадою свого сімейного лікаря. Вік вже такий, що це потрібно. Тому погодилася, адже лікарю цілком довіряю. Сподіваюся, що на ковід не захворію, а раптом що — набагато легше можна перенести хворобу. Жодних складнощів при вакцинації не виникло. Прийшла і швидко мені все зробили». 

Наразі у центрах вакцинації Дніпра в наявності два види вакцини: «CoronaVac» та «Pfizer» («Comirnaty»). Дізнатися про роботу центрів вакцинації та адреси можна у свого сімейного лікаря.