Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі фіксують порушення правил паркування не лише у середмісті, а й у дворах житлових масивів

До інспекції з питань контролю за паркуванням, єдиної гарячої лінії міської ради надходять численні скарги від містян щодо порушень правил паркування на житлових масивах, зокрема у дворах, на прибудинкових територіях. 

За словами начальника відділу контролю за паркуванням інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради Максима Джихура, найчастіші порушення, які фіксуються, — паркування на пішохідних доріжках, впритул до під'їздів житлових будинків, на клумбах, газонах. Водночас інспекція постійно проводить рейдові перевірки, а також відповідну роз’яснювальну роботу. 

Під час чергової перевірки інспектори завітали на вул. Шолохова, 19. 

«Мешканці неодноразово скаржилися на припарковані з порушеннями авто. Тож під час перевірки за згаданою адресою виявили дві такі машини. Одна з них перешкоджала руху спецтранспорту, тобто унеможливлювала проїзд. А інший автомобіль стояв на газоні, майже впритул до дитячого майданчика. На обидвох порушників інспектори виписали штрафи — 680 та 340 грн відповідно. Загалом при суттєвому порушенні паркування, коли автомобіль заважає проїзду спецтехніки або створює перешкоду для руху пішоходів, зокрема й осіб з інвалідністю на спеціальних засобах, пішоходів з дитячими візочками, додатково до штрафу машина може бути евакуйована на штрафмайданчик. У нинішньому випадку водій одразу з’явився після фіксації порушення. Загалом говорячи про цю локацію, то у радіусі 400 метрів від неї працюють три цілодобові стоянки. Однак деякі мешканці нехтують комфортом і безпекою інших для того, щоб зекономити на паркуванні власного автомобіля», — наголосив Максим Джихур. 

Водночас голова будинку ОСББ за згаданою адресою Юрій Ковальов зазначив: «Усім місця для паркування у дворі не вистачає. Люди залишають свої машини як кому заманеться. Особливо ввечері, коли усі приїжджають додому, тут взагалі не пройти. Постійно робимо зауваження, але не усі, на жаль, реагують».