Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Основи кібербезпеки та освітянських платформ: у Дніпрі продовжують навчати вихователів дитячих садочків азам якісного дистанційного навчання

У Дніпрі продовжується серія тренінгів у рамках освітньої толоки "#Дошкілля: Education". Заняття організували для 3 500 вихователів закладів дошкілля, які у форматі офлайн вивчають ази дистанційного навчання.

“Слушне рішення було від міської ради - перевести садочки на онлайн навчання - адже це безпека нашої малечі. Наша освітня толока проходить офлайн, але зазначу, що всіх вихователів ми зібрали у безпечних місцях, які мають укриття. Сьогодні в кожному безпечному місці створені групи по 25 вихователів. Основний акцент стоїть не лише на тому, аби навчити вихователів, як користуватись освітянськими платформами, а й на кібербезпеці, бо в воєнний час це теж важливе питання. І його мають розуміти вихователі”, - зазначив консультант інформатичної галузі КУ "ЦПР "Освітня траєкторія" Микола Кузічев. 

Для якісного та безперебійного навчання КП "ІНФО-РАДА-ДНІПРО" ДМР надала повне технічне забезпечення. “Наші фахівці забезпечили доступ до швидкісного інтернету у приміщенні закладів, де проходять тренінги, через мережу WiFi та допомогли з технічним підключенням всіх пристроїв та платформ. І ми зробили усі підготовчі роботи до освітянської толоки, бо вже мали досвід, адже готували аудиторії до мультипредметного тестування. Ми активно співпрацюємо з Освітньою траєкторією і департаментом гуманітарної політики ДМР, бо розуміємо, що наші діти - це наше майбутнє. І ми маємо зараз гідно прийняти усі виклики, продиктовані воєнним станом, і створити безпечні і комфортні умови для наших дітей”, - зазначила директорка КП "ІНФО-РАДА-ДНІПРО" Альона Чуєва. 

Зі свого боку, вихователька одного із закладів дошкільної освіти Наталя Федотова зазначила: “Такі тренінги для нас важливі, адже ми - садочки, є першою сходинкою української освіти наших дітей. Тож ми із задоволенням готові вчитись, аби забезпечити наших діточок якісною освітою. Звичайно,  це виклик не тільки для нас, а й для батьків. Вони звикли, що, приводячі дітей до дитячого садочку, мають час для роботи. Але наразі ми маємо такі обставини, які не залежать від нас, тож маємо пристосовуватись до них”.