Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Мешканців Дніпра та області закликають розрахуватися за газ і не накопичувати боргів

Товариство з обмеженою відповiдальнiстю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» звертається до мешканців Дніпропетровщини, зокрема й абонентів Дніпра, розрахуватися з боргами за газ, аби галузь критично важливої інфрастуктури могла і надалі повноцінно працювати, обслуговувати мережі. Це зокрема й важливо для проходження опалювального сезону. 

Як відомо, з 1 травня 2022 року понад 10 млн українських домогосподарств, що були побутовими споживачами газу 23 регіональних газопостачальних компаній, зокрема у Дніпропетровській області, опинилися в ситуації, коли ïхнi постачальники не могли виконувати свою функцію. Для забезпечення безперебійного газопостачання в умовах воєнного стану ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» забезпечило подання газу побутовим споживачам Дніпропетровщини. 

«На пiдставi вiдповiдних рішень для захисту інтересів споживачів області було включено до реєстру споживачів товариства на умовах річного тарифного плану «Фіксований» з однією з найвигідніших цін на ринку 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування). Клієнтський портфель з Дніпропетровської області нараховує 1,29 млн домогосподарств. На сьогодні мешканці області мають заборгованість перед «Нафтогаз України» у розмірі 221 млн грн. Водночас газопостачальна компанія продовжує забезпечувати безперебійне постачання на більшості території України. Саме тому своєчасна оплата спожитих обсягів газу є вкрай важливою для повноцінного функціонування критично важливої інфраструктури. Накопичення боргів населенням Дніпропетровщини може негативно вплинути на проходження опалювального сезону в регіоні», — йдеться у зверненні ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України».