Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро надихає: митці провели відкритий пленер до Дня Державного прапору

У Дніпрі просто неба майстри образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва провели відкрити пленер. Більше 10 митців розмістили холсти на оглядовому майданчику парку Шевченка та писали неповторну красу Дніпра. 

«Наші майстри запропонували таку гарну ідею до Дня Державного прапора. Вони писатимуть картини не вдома чи в закладі, а безпосередньо на оглядовому майданчику, бо це місце стало візитівкою  не тільки Дніпра, а й всієї України,  це дійсно одне із наймальовничіших місць, де видно й правий берег Дніпра, і лівий. В цілому мистецтво, як і нашу перемогу - не зупинити, і цим надихаються наші майстри при створенні картин”, - зазначила директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дар?я Біла. 

Зі свого боку, директор КЗПО "Дитячо-молодіжний центр "Лідер" ДМР Роман Нечепурук також додав: “Написані картини ми відправимо на благодійний аукціон, який проведемо до Дня міста. Там ми плануємо всі картини розіграти, а виручені кошти направити на потреби ЗСУ”. 

Керівниця гуртка з петриківського розпису Ганна Олійник обрала найвищу точку на оглядовому майданчику, де, як на долоні, видно весь Дніпро. Жінка з 15 років почала опановувати петриківський розпис, а тепер свої знання передає дітям Дніпра та переселенцям: “Сьогодні на своєму холсті я вирішила зобразити будинок, бо це - символ родини та захисту. І додала дерева, природу - це все, що нас оточує“.