Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі підприємства узгодили графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати

У Дніпрі інспекція з питань праці та зайнятості населення міської ради відновила проведення засідання міської комісії з питань надходжень від податку на доходи фізичних осіб і легалізації трудових відносин. Від лютого через воєнну агресію росії проти України були призупинені відповідні засідання. Учора, 16 серпня, таку роботу поновили. 

За словами начальниці інспекції з питань праці та зайнятості населення міської ради Тетяни Янушкевич, на комісію запросили 32 підприємства-боржники з виплати заробітної плати. За наявною інформацію, вони мають відповідну заборгованість станом на 01.02.2022 р. 

«Попри те, що ці 32 підприємства у місті є боржниками, вони продовжують сплачувати поточну заробітну плату тим працівникам, які безпосередньо виходять працювати на своє робоче місце. Представники підприємств доповіли, що частина працівників покинули територію області, країни. На ці робочі місця взяли внутрішньо переміщених осіб. Також є частина персоналу у простої, але їм теж виплачується заробітна плата», – розповіла під час брифінгу 17 серпня Тетяна Янушкевич.

Вона також додала: «Деякі підприємства вже погасили свою заборгованість із заробітної плати. На засіданні спільно із партнерами ухвалили рішення, що зустрічатимемося щомісяця з тими підприємствами, які ще мають заборгованість з виплати заробітної плати, з наданням відповідних графіків погашення. Підприємства також повідомили про додаткове укладання контрактів (надання послуг, виробництво), що також дасть змогу погашати борги. Загалом підприємства розуміють соціальну відповідальність».