Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Масштабні обстріли та фейк про школу № 23: Дніпропетровщина за останній тиждень

Міноборони рф запустило черговий фейк про школу № 23 у Дніпрі – нібито військові облаштували там опорний пункт, а поруч розмістили артилерію та бронетехніку. 

«Хочу одразу наголосити, що поруч з цією школою є музей, в якому розташована техніка Другої світової війни, і поруч стоїть пам’ятник з танком. У самому ж навчальному закладі є лише парти. Школа готується до освітнього процесу, який повинен початися 1 вересня», – зазначив голова обласної ради, заступник голови Ради оборони області Микола Лукашук. 

Щодо ситуації з обстрілами Дніпропетровщини, то з початку тижня по Нікопольському району було випущено приблизно 250 ракет з «Градів» та «Ураганів». Переважна більшість – по Нікополю. Ворожі атаки забрали життя трьох мешканців цього міста і ще 10 осіб постраждали. У Нікопольському районі протягом тижня частково пошкоджено та зруйновано більше трьох десятків житлових будинків, а також залізнична колія. Під обстріли потрапило три промислових підприємства та близько 30 господарчих будівель. Пошкоджена одна лікарня, станція переливання крові та 5 легкових автомобілів. 

«У Криворізькому районі вигоріло близько 50 гектарів полів з урожаєм, пошкоджено тракторну бригаду та дві будівлі. Цієї ночі в Апостоловому зруйновано 3 навчальні заклади. Ворог обстрілював Апостолове з систем С-300. Це системи протиповітряної оборони, тож ворог навмисно стріляв по землі: ці ракети не мають тієї точності, що у високоточної зброї, отже усі ці дії спрямовані на максимальне руйнування цивільної інфраструктури. Неспокійно було і у Синельниківському районі, там під удари потрапила Великомихайлівська та Покровська громади. Сьогодні вночі було обстріляно село Вишневе. Там зруйновано підстанцію, знеструмлені найближчі села. Щодо евакуації, то таких оголошень немає, кожна родина вирішує це для себе окремо. На території нашої області немає жодного російського солдата», – зазначив Микола Лукашук. 

Водночас голова обласної ради повідомив важливу новину, яка стосується жителів Синельниківського та Павлоградського районів: «Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт № 6060, який дозволить передати підприємство «Дніпро – Західний Донбас» з державної власності у спільну власність територіальних громад. Це дозволить нам як облраді остаточно вирішити питання водопостачання для 300 тисяч жителів Дніпропетровщини».