Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Обстріли Криворізького району, працевлаштування переселенців та готовність шкіл до НМТ: ситуація на Дніпропетровщині за останній тиждень

Дніпропетровщина стала лідером в Україні з працевлаштування переселенців до медичних закладів. На сьогодні до лікарень області працевлаштували 460 ВПО. Загалом з початку повномасштабного вторгнення в Дніпропетровській області оселилось понад 300 тис. переселенців. З них тільки Дніпро прихистив понад 121,5 тис. ВПО. 

«І це тільки та кількість людей, яка стала на облік як внутрішньо переміщена особа. Це великі цифри і велике навантаження на наші громади. Але хочу зазначити, що очільники наших громад справляються з цим навантаженням. Переселенці, які прибувають до нашої області та не можуть знайти житло або зупинитись у родичів, на 100% забезпечені житлом, продуктами та медикаментами», — зазначив голова обласної ради, заступник голови Ради оборони області Микола Лукашук.

Щодо ситуації з обстрілами, то сьогодні рано вранці окупанти знову обстріляли околиці села Новосеменівка, що в Апостолівській громаді. Вибуховою хвилею в одному з будинків вибило вікна. Також під обстріли потрапила Зеленодольська громада. Там агресор завдав ударів по парковій зоні, де щоденно гуляють батьки з дітьми. В обох випадках ніхто не постраждав. 

«Також зазначу, що на початку тижня окупаційні війська випустили по області  7 ракет, 6 з яких вдалось збити нашим військовим. Таким чином приблизна кількість ракет, яка була випущена по Дніпропетровщині з початку війни, становить близько 170 ракет. Щоденні обстріли протягом цього тижня призвели до пошкодження близько півтора десятка будівель. Це житлові будинки, господарчі споруди та навчальні заклади. Здебільшого це об‘єкти, які розташовані в Криворізькому районі. Протягом тижня ворог неодноразово обстрілював поля Дніпропетровщини. Нині в Україні тривають жнива і наші аграрії працюють в усіх семи районах області, а росія, обстрілюючи поля з врожаєм, свідомо створює загрозу продовольчій безпеці не лише для України, але й для інших країн світу», — зазначив Микола Лукашук. 

Він також додав: «Наразі вже визначено громади та заклади, де діти складатимуть Національний мультипредметний тест. В усіх школах облаштовані укриття, тому дітям хочу побажати успішно скласти тест та вступити до тих закладів, куди вони й хотіли».