Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

На Дніпропетровщині СБУ затримала російського агента, який розвідував позиції української ППО

На Дніпропетровщині військова контррозвідка Служби безпеки України затримала російського агента, який розвідував позиції українських зенітно-ракетних комплексів С-300. Отримані координати він мав передати своєму куратору через заздалегідь відпрацьовані канали закритого зв’язку. За однією з версій окупанти планували використати цю інформацію для здійснення ракетних ударів або проведення диверсій, щоб нейтралізувати протиповітряний захист України.

«Нагадаємо, що днями система ППО на Дніпропетровщині збила 6 із 7 ракет, якими рашисти намагалися обстріляти область. Встановлено, що зрадник був завербований представником спецслужб рф для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, які він використовував для комунікації з агресором», – зазначив речник СБУ Артем Дехтяренко. 

Наразі слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відео: https://www.facebook.com/watch/?v=771567907360335