Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Пожежна безпека: правила і поради від рятувальників

За прогнозами Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології, у Дніпрі зберігається найвищий рівень пожежної небезпеки (V клас). Фахівці Ситуаційного центру Дніпра стежать за змінами погодних умов та попереджують містян про підвищену пожежну активність, контролюють ситуацію у місті за допомогою системи відеоспостереження.

«Ситуаційний центр Дніпра співпрацює з регіональним Гідрометцентром, тому заздалегідь попереджений про температурні режими. Вже місяць, з 21 травня, денна температура у місті підвищилася з 18-20 градусів за Цельсієм до 32-34. Це вже високий -  п’ятий рівень пожежної небезпеки, тому потрібно бути пильними, обережними. Фахівці Ситуаційного центру постійно слідкують за наявністю пожеж і одразу про це повідомляють Державну службу з надзвичайних ситуацій. Також щодня публікуємо інформацію щодо температури повітря, ризиків пожежної небезпеки на нашій сторінці у Фейсбук. А також телеграм-каналі. Повідомляти про виникнення пожежі можна також і до Ситуаційного центру за телефонами 067 370 16 36, 067 370 12 64», — сказала директорка комунального підприємства «ІНФО-РАДА-ДНІПРО» Альона Чуєва. 

Зі свого боку, заступниця начальника 1-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області Ганна Волошина зазначила: «П‘ятий рівень пожежної небезпеки говорить про те, що пожежа може виникнути від найменших необережних дій людей. Це може статися як в екосистемах (лісах, парках,  полях),  так і вдома. Наприклад, на вулиці діти можуть необережно кинути підпалений сірник, і за температури +35 вогонь від сухої трави може перекинутися на сусідні будівлі,  гаражі і машини. Словом завжди потрібно бути особливо обережним з вогнем, а в літній період уважність і пильність людини повинні бути максимальними. Тож закликаємо усіх бути обережними!». Рятувальники також нагадали про дотримання основних правил пожежної безпеки влітку:  не палити суху траву або сміття; не кидати непогашені сірники, недопалки, не витрушувати з люльок гарячий попіл; не залишати у непередбачених місцях обмащене горючими речовинами ганчір'я; не заправляти пальним паливні баки під час роботи двигуна; не експлуатувати механізми з несправною іскрогасною системою; не палити та не користуватися відкритим вогнем під час проведення робіт з паливно-мастильними матеріалами. Під час дії воєнного стану відвідування лісів на території Дніпропетровської області заборонено.