Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі артисти державного цирку влаштували виставу, під час якої збирали кошти для тварин

У Дніпровському метро вперше в Україні виступили артисти цирку. Вони влаштували благодійну виставу, під час якої збирали кошти на харчування та підтримку життя тварин переселенців. Артисти прихистили їх під час війни. Це собаки різних порід, носухи, єноти, дикобрази і один морський котик. Всього приблизно 20 тваринок. 

“Ми збираємо пожертви на харчування для цих тварин. Ми їх вивезли з Харківського цирку з-під обстрілів, виїхали з великими труднощами - але змогли це зробити. Щодо виступу у метро - ми побачили, що артисти вже неодноразово виступали у метро, і ми вирішили теж спробувати. А чому б ні? Тим більше нас дуже підтримала місцева влада на чолі з департаментом гуманітарної політики та “Культурна столиця”, які надали нам майданчик. Ми ще ризикнули і вирішили додати повітряних гімнастів. У нас все класно вийшло. Тим більше ми не тільки зможемо відволікти дніпрян та гостей міста від війни, а й допомогти тваринам, яких ми прихистили з різних міст”, - зазначив генеральний директор Дніпровського державного цирку Віктор Шабатько.

Один з виступів готувала Дар’я Майчук. Дівчина  родом з Луганська, куди у 2014 році вже прийшла війна. А 24 лютого артистка була на гастролях у Харківському цирку. Її виступи проходять разом з тваринами - це собаки, єноти, носухи, кролики тощо. Тож перше, про що вона подумала 24 лютого - це як їх врятувати, адже знайти велику машину було важко. Та за допомогою небайдужих людей вона змогла їх вивезти до Дніпра. 

“Вдалось виїхати у березні, і ми вивезли не тільки моїх тварин, а ще й з Харківського цирку. І, чесно кажучи, після цього був період, коли я не могла дозволити собі радіти, знаючи, що хтось потерпає в жахливих умовах. Але в якийсь момент я зрозуміла, що коли я не в стані душевної рівноваги - я не зможу допомогти. Тож взяла себе в руки. А коли ще й сказали, що будемо проводити цю виставу у метро - я відразу погодилась. Це гарна можливість допомогти нашим тваринам-переселенцям”, - розповіла Дар’я Майчук. 

Крім номеру Дар‘ї дніпрян та гостей міста розважав оркестр, клоуни, акробати, жонглери та повітряні гімнасти. Все для того, аби батьки разом з діточками хоч на кілька годин змогли забути про війну та отримати заряд позитивних емоцій. За цим прийшла і Тетяна з донькою Поліною. 

“Ми прийшли підтримати наш цирк та тварин, а також наше місто та країну. І, звичайно, ми пожертвували на їжу для тварин. Для нинішнього часу - це ідеальне місце, аби проводити подібні заходи та відволікати наших дітей”, - зазначила пані Тетяна.