Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Зеленодольська громада — одна з найбільш постраждалих в області від дій окупантів

Увечері 16 червня ворог обстріляв Широківську громаду Криворізького району області. Обійшлося без постраждалих, але внаслідок пожежі було знищено посіви пшениці на площі більше ніж 100 га. Також були обстріли Великої Костромки Криворізького району. А ближче до опівночі й околиць Зеленодольська. Ніхто не постраждав, обійшлось без руйнувань. 

За словами голови обласної ради, заступника голови Ради оборони області Миколи Лукашука, Зеленодольська громада — одна з найбільш постраждалих від дій окупантів. 

«Там зруйновано, частково знищено понад 300 квартир. Зруйновано або цілком знищено більш ніж пів тисячі будинків у приватному секторі. За цей тиждень в області, на жаль, загинуло шестеро осіб і така ж кількість постраждала. Це мешканці Криворізького і Синельниківського районів», — розповів під час брифінгу 17 червня Микола Лукашук. 

На сьогодні у Дніпропетровській області 267 тис. внутрішньо переміщених осіб, з них найбільше у Дніпрі (112 тис. осіб) та Кривому Розі (майже 50 тис.).

Нині Дніпропетровщина входить до топ-10 областей із залучення кредитів для аграріїв. 

«Наші фермери отримали 2 млрд 937 млн грн кредитних коштів. У березні Кабмін розширив програму кредитування для аграріїв, щоб гарантувати стабільну посівну кампанію, яку в нашій області вже завершено. Завдяки пільговому кредитуванню фермери змогли вчасно закупити пально-мастильні матеріали, добрива тощо. Тож очікуємо на гарний врожай зерна, і щоб наші аграрії змогли його реалізувати. Нині Кабмін працює над вибудовою відповідних логістичних маршрутів», — зазначив Микола Лукашук. 

Він також розвіяв фейки про холеру, які розповсюджує ворог: «Уся критична інфрастуктура області працює. Є запаси хлору, коагулянтів для очищення води. Ситуація постійно моніториться. В області немає жодного випадку холери, і не очікуємо. З водою все гаразд. Ворог навмисно розповсюджує неправдиву інформацію, щоб навіяти паніку серед населення».