Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

На Дніпропетровщині засуджено прихильника «русского мира», який поширював антиукраїнську пропаганду та робив фото та відео військових об‘єктів

За матеріалами Служби безпеки України винесено вирок ворожому пропагандисту та пособнику російських окупаційних військ. За даними слідства, мешканець Дніпропетровщини з початку війни активно підключився до антиукраїнської пропаганди в інтернеті. Він готував статті з негативним контентом про українську владу, військовослужбовців Збройних сил України, безперспективність опору агресору та підтримку дій окупаційних військ. Більшість його меседжів у подальшому активно поширювали російські телеканали у своїй антиукраїнській пропаганді.

Та на цьому він не зупинився і робив фото- та відеофіксацію військових об’єктів ЗСУ. Для підвищення значимості своєї діяльності він обрав головним об’єктом Оперативне командування «Схід». Окрім військових частин, він цікавився й волонтерськими центрами, військовими шпиталями тощо. Фото та відео з координатами на карті надсилалися до проросійських чатів та інтернет-спільнот. Надіслані дані ворог міг використовувати для завдавання ракетних ударів.

Наразі досудове розслідування довело вчинення фігурантом злочину — посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ст.110 Кримінального кодексу України).

Враховуючи активну співпрацю зі слідством та надання вагомої інформації стосовно своїх контактів у проросійському інформпросторі, суд пом’якшив вирок — ворожого посібника засуджено до трьох років позбавлення волі.