Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Вдячність за прихисток: у Дніпрі переселенці висадили алею павловній

У Дніпрі, у парку Новокодацький, внутрішньо переміщені особи висадили десять саджанців павловній як прояв вдячності місту за прихисток. 

«Підтримали ініціативу переселенців, які нині мешкають у місті, щодо висадження дерев. До речі, павловнії досить швидко зростають і гарно квітнуть. За п’ять років дерево досягає 13-15 метрів у висоту, а довжина листя може сягати 80 см», — розповіла заступниця директора департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ірина Козлова. 

Водночас керівник парку «Новокодацький» Сергій Матусевич зазначив: «Павловнія — достатньо рідкісне дерево для парків міста, зокрема й Новокодацького. Таких у нас ще не було. Вдячні колегам, департаменту екологічної політики за участь в озелененні парку, а також родинам переселенців за висаджені сьогодні дерева. Звісно, наші співробітники за ними доглядатимуть». 

Саджанці павловній надав Дмитро Дьомін, власник питомнику з вирощування енергетичних рослин: «Близько 40% рослин з кожної висадки роздаю, як і ці павловнії. Коренева система цих саджанців вже адаптована до наших погодних умов. Це гарне,  квітуче, неалергенне дерево». 

Долучилася до висадження дерев і Олена Бєлова з Харкова: «Виїжджали з родиною з нашого міста під обстріли. Вдячні Дніпру  за гостинність і прихисток. І в знак цього долучилися до висадження дерев. Це гарна справа, оскільки чим  більше зелені у місті, тим, звісно, краще», — підкреслила Олена Бєлова.