Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Близько мільйона порцій свіжої гарячої їжі щодня: як гуманітарний фонд «World Central Kitchen» допомагає переселенцям

Дніпропетровська область – прифронтовий регіон, який межує із сімома областями, де ведуться бойові дії. Велика кількість людей переміщуються до Дніпропетровщини як безпечної території. На сьогодні область прихистила вже 257 тис. внутрішньо переміщених осіб. 

За словами заступниці голови ДніпроОВА Ольги Горб, часто люди виїжджають лише з невеличким пакунком, практично без нічого. Вони оселяються у містах, населених пунктах, селищах Дніпропетровської області. Тому спільно з міжнародними і місцевими партнерами їх забезпечують найнеобхіднішим.

«Передусім йдеться про харчування, продуктові набори. Для обласної влади партнерство з міжнародними організаціями є важливим і цінним. Один із таких партнерів – міжнародний гуманітарний фонд «World Central Kitchen», який працює по всій Україні, зокрема й на Дніпропетровщині. Їхній основний напрям роботи – забезпечення переселенців гарячими обідами, продуктовими наборами. Щоденно компанія роздає велику кількість продуктів», – розповіла під час брифінгу 9 червня Ольга Горб. 

Від 1 березня «World Central Kitchen» підтримує 36 ресторанів Дніпропетровської області, які готують для внутрішньо переміщених осіб.

«Щодня ці ресторани готують свіжу гарячу їжу. Також щодня по Україні ми виготовляємо близько 35 тис. продуктових наборів, кожен з яких завважки 12-15 кг. На родину з трьох осіб продуктів може вистачити на тиждень. Це і борошно, олія, крупи, овочі, фрукти тощо. У Дніпрі у нас працює логістичний хаб, звідки ми і відправляємо продуктові набори. У місті щодня готуємо 9 тис. таких наборів і робимо доставки власним транспортом по усій території області, а також інші регіони поруч. Також відправляємо гуманітарну допомогу й потягами», – зазначив регіональний лідер Гуманітарного фонду «World Central Kitchen» (WCK) Антон Садиков. 

Він також додав: «Щодня плідно співпрацюємо з військовими адміністраціями, волонтерами, щоб вчасно знати, де зараз потрібна наша допомога з гарячими обідами, водою, хлібом тощо. Особливо це стосується прифронтових чи фронтових територій, щоб люди знали, що їм будуть доставлені продукти. У нас є спеціальні фудтраки, готові системи для харчування, які можуть виготовляти 50 тис. порцій гарячої їжі щодня. Загалом щодня люди по Україні можуть отримати близько мільйона порцій свіжої гарячої їжі, зокрема й через ресторанних партнерів, продуктові набори».

Відео https://youtu.be/-2K_cBRUh-I