Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Ситуація у Черкаському стабільна. Підприємства життєзабезпечення працюють у штатному режимі, – селищний голова

Ситуація у Черкаській селищній територіальній громаді Новомосковського району стабільна. Селищна рада, її апарат, комунальні підприємства, а також ті, що задіяні у життєзабезпеченні, працюють у штатному режимі. На території громади працюють магазини, аптеки, амбулаторії. 

«Для уникнення надзвичайних ситуацій, щоб магазини не закривалися, селищна рада вирішила на період воєнного стану звільнити підприємців та орендарів від орендної плати та ринкового збору. Таким чином заохочували до пожвавлення ситуації у сфері торгівлі та наданні послуг мешканцям», — розповів під час брифінгу 24 травня селищний голова Черкаської територіальної громади Юрій Таран. 

Він також зазначив: «Працюємо і з внутрішньо переміщеними особами, яких на території громади зареєстровано 303, з них 97 – діти. У рамках нашої місцевої програми соціального захисту населення для підтримки переселенців, які у нас зареєстровані, виплачуємо їм з міського бюджету одноразову матеріальну допомогу. На сьогодні вже виплачено 600 тис. грн. Також спільно з волонтерськими центрами, релігійними організаціями забезпечуємо їх і продуктовими наборами».