Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Цими вихідними Музей історії Дніпра стане волонтерським центром

21 та 22 травня Музей історії Дніпра на два дні перетвориться на волонтерський осередок. Спільно з Координаційним штабом волонтерів Дніпра музей відкриє двері відвідувачам благодійним проєктом «Дніпро. Волонтерство поза часом». Захід організовано з нагоди Міжнародного дня музеїв. 

«У ці дні кожна зала музею перетвориться на волонтерську локацію, де кожен відвідувач не просто дізнається та побачить різні напрями волонтерської роботи, а й може стати її учасником, дізнатися багато цікавого про традиції волонтерського руху у нашому місті. Серед локацій будуть: плетіння маскувальних сіток, виготовлення кікімор, пальників, збирання цивільної та військової аптечок, елементи тактичної медицини, виготовлення оберегів для військових, збирання сухпайка тощо», – розповіла під час брифінгу 18 травня директорка КП «Музей історії Дніпра» Дніпровської міської ради Олександра Бірюкова. 

За її словами, на вході до музею відвідувачі отримають карту локацій і зможуть самостійно подорожувати залами. Аби потрапити на захід, необхідно зареєструватись за гугл-формою. Вартість квитка – 100 грн. Усі кошти йдуть на рахунок Координаційного штабу волонтерів Дніпра та будуть використані на найнагальніші потреби військових.

Також у рамках міжнародної акції «Ніч у музеї» Музей історії Дніпра підготував для відвідувачів незвичний захід – імерсійну виставу «Екстрасенси в Дії», яка теж проходитиме 21 та 22 травня. 

«Запрошуємо відвідувачів відволіктись від безперервного потоку інформації з різних джерел, часто дуже сумнівного характеру. Вистава передбачає безпосередню взаємодію акторів з аудиторією з використанням аудіо- та візуальних ефектів. Кожен відвідувач стане частиною дійства, зануриться в атмосферу та відчує себе у паранормальній екстрасенсорній реальності. Вистава покликана підняти ще одну дуже важливу сьогодні соціальну тему інформаційного здоров’я», – додала Олександра Бірюкова. 

Квитки на виставу можна придбати онлайн за посиланням. Деталі за телефоном: 095 294 00 09.