Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Ситуація на Дніпропетровщині контрольована. Працюють усі служби життєзабезпечення, – Микола Лукашук

Ситуація у Дніпропетровській області стабільна і контрольована. Ворожих військ на території немає. 

«Ніч минула спокійно, але вже зранку було декілька ракетних небезпек, як і по всій території України. За останній тиждень спостерігаємо збільшення кількості обстрілів громад Криворізького району, зокрема Широківської, Зеленодольської та місцями Апостолівської громади. Ворог обстрілює з великої відстані з мінометів, артилерії, «Градів». Зайти на територію області немає можливості», — розповів під час брифінгу голова обласної ради, заступник голови Ради оборони області Микола Лукашук. 

За його словами, в області збільшилася кількість громад, які внесені до переліку Міністерства реінтеграції як такі, що постраждали від збройної агресії росії: «Обласна рада подала таке звернення до військової адміністрації, а вона у свою чергу до міністерства. Йдеться про Великомихайлівську громаду Синельниківського району, а також Широківську та Зеленодольську Криворізького району. Мешканці цих громад, будинки яких постраждали від обстрілів або вони переїхали через обстріли, можуть отримати від держави додаткові виплати – від 2 до 3 тис. грн». 

В області триває розмінування територій. На сьогодні знешкоджено понад 2 тис. вибухонебезпечних предметів, найбільше – у Криворізькому районі. При виявленні підозрілих предметів не слід торкатися їх, а одразу необхідно повідомляти на «101», «102». 

Водночас Дніпропетровщина продовжує приймати внутрішньо переміщених осіб. Наразі таких офіційно зареєстрованих трохи більше ніж 225 тис., з них 53 тисячі – діти. Найбільше переселенців у Дніпрі – понад 91 тисяча та Кривому Розі – понад 39 тисяч. Внутрішньо переміщені особи розміщені, нагодовані, забезпечені товарами першої необхідності.

«Усі лікувальні заклади в області забезпечені ліками, працюють комунальні служби, підприємства критичної інфраструктури. Окрема подяку ДТЕКу, аварійні бригади якого відновлюють електропостачання у тих громадах, що систематично підпадають під обстріли ворога», – додав Микола Лукашук.