Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Томаківській громаді організували цех, на якому відшивають форму та плитоноски для військових

У Томаківській громаді організували цех, на якому відшивають форму та плитоноски для військових. Крім цього, там ремонтують одяг для наших захисників. Загалом у Томаківській громаді ситуація стабільна та контрольована. За словами її селищного голови Івана Калашника, наразі всі об‘єкти критичної інфраструктури, а також магазини та аптеки працюють. 

«Щодо освіти, то школярі продовжують навчатися дистанційно. Заклади культури в нас наразі проводять концерти теж в онлайн-режимі, в тому числі запрошують на них переселенців, аби хоч трошки відволікти їх від пережитого. Також наші працівники шкіл, садочків та закладів культури разом з мешканцями волонтерять у нашому гуманітарному штабі», — зазначив Іван Калашник. 

Загалом з початку війни в громаді перебувало 587 переселенців, з них 500 залишились, інші пройшли транзитом. Крім цього, всім внутрішньо переміщеним особам допомагають отримати необхідні довідки та документи. Водночас на базі селищної ради розробили базу, через яку допомагають працевлаштувати внутрішньо переміщених осіб.