Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

На Дніпропетровщині знищено понад 1 700 вибухонебезпечних предметів, – ДСНС

Станом на 4 травня на території Дніпропетровської області піротехнічний підрозділ ДСНС України у Дніпропетровській області здійснив 105 виїздів, під час яких виявлено та знищено 1 757 одиниць вибухонебезпечних предметів. 

«Серед таких 1 652 одиниці касетних елементів до реактивної системи залпового вогню «Торнадо-С», «Ураган» та «Смерч», якими обстрілювали райони області. Найбільше таких елементів виявлено у Криворізькому та Синельниківському районах», – розповів під час брифінгу 4 травня начальник сектору гуманітарного розмінування Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Андрій Моторя. 

Він також зазначив: «Касетні елементи становлять собою циліндричні фігури завдовжки 13-15 см, діаметром 3-5 см. На жаль, є чотири випадки загибелі мирних жителів від касетних елементів. Вони є вкрай небезпечними. Тому, якщо ви побачили схожі, підозрілі об’єкти, у жодному разі їх не чіпайте, оскільки від дотику вони можуть спрацювати. При виявленні одразу телефонуйте на «101» чи «102».