Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

На Дніпропетровщині через необережне поводження з ворожим боєприпасом загинула людина

У Криворізькому районі від ворожого снаряду через необережність загинула людина.

Боєприпас здетонував, коли чоловік намагався перевезти його на мопеді.

«Це вже п’ятий випадок в області, коли люди підриваються, взявши в руки касетні боєприпаси. Чоловік знайшов снаряд «Торнадо-С» біля села Мала Костромка. Перевозив його на мопеді. Під час руху елемент здетонував. Стався вибух. Людина загинула на місці», — повідомила під час брифінгу 29 квітня головна фахівчиня ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Дарина Цуркань.

За її словами, касетні бойові снаряди можуть вибухати у будь-який момент. Під час обстрілу вони прилітають у будь-які місця, зокрема й на поля, подвір’я, будинки. «Побачивши підозрілий предмет, одразу телефонуйте до служби порятунку чи поліції за номерами 101 чи 102.

Знешкоджувати такі елементи мають підготовлені фахівці. Їх у жодному разі не можна торкатися, пересувати, брати до рук». Від 24 лютого групами піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області здійснено 66 виїздів, під час яких знешкоджено 1 661 снаряд.

Сьогодні зранку 29 квітня окупанти обстріляли з градів Велику Костромку та Мар‘янське у Криворізькому районі. Зачепило господарські споруди. Люди не постраждали. Також сьогодні військові над Дніпропетровщиною збили ворожий безпілотник. Його уламки впали у селі на подвір’ї. Трохи пошкоджено будинок. Постраждалих немає.