Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Вісім закладів освіти з Донецької області переїхали до Дніпропетровщини

Дніпропетровщина стала другою домівкою для закладів освіти з тимчасово окупованих територій. На сьогодні до нашої області евакуювалися 4 заклади вищої освіти та 4 коледжі з Маріуполя, Сєвєродонецька, Слов’янська, Бахмута та Дружківки. За словами заступниці голови ДніпроОВА Ольги Горб, на базі Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара працюватимуть три заклади: Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля (він зазнав значних пошкоджень від обстрілів окупантів), Донбаський державний педуніверситет та Горлівський інститут іноземних мов Донбаського педуніверситету.

«Для цих закладів у ДНУ виділили та облаштували приміщення в навчальних корпусах та гуртожитках. Також облаштовані приміщення для роботи в дистанційному режимі. Таким чином 1100 співробітників та 8 тисяч студентів цих закладів отримали можливість продовжити роботу та навчання», – зазначила Ольга Горб. 

На базі Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» працюватиме Приазовський технічний університет з Маріуполя разом з двома коледжами, які належать до його структури. На сьогодні це 360 співробітників та 1 800 здобувачів вищої освіти. 

«Також ми надаємо пропозиції як викладачам, так і студентам щодо розміщення в гуртожитку, але по нашій змозі», – зазначив ректор НТУ «Дніпровська політехніка» Олександр Азюковський. 

У Приазовському державному технічному університеті, який працюватиме на базі «Дніпровської політехніки», на зв’язок з викладачами вийшло 1900 студентів та понад 400 співробітників та викладачів. За словами директора Навчально-наукового інституту економіки та менеджменту ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет» Олени Хаджинової, відсьогодні вже розпочато навчальний процес. 

«На стабільний зв‘язок вийшло понад 56% студентів. На жаль, є студенти, які наразі перебувають на тимчасово окупованих територіях, а деякі депортовані до російської федерації, через що вони не мають можливості повноцінно навчатися, але є бажання і наміри виїхати до України», – зазначила Олена Хаджинова.  

Крім того, на Дніпропетровщині відновлюють роботу переміщені коледжі: Дружківський фаховий коледж ДДМА розташувався на базі Машинобудівного коледжу ДНУ, Бахмутський педагогічний коледж діятиме у Жовтих Водах, Слов’янський хіміко-механічний технікум на базі Українського державного хіміко-технологічного університету, а Бахмутський коледж транспортної інфраструктури діятиме на базі Дніпровського коледжу залізничного транспорту та транспортної інфраструктури.