Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад 40 % полів Дніпропетровщини вже засіяні

На Дніпропетровщині посівна кампанія виконана більш ніж на 40 %. Наразі поля засіяли ранніми зерновими культурами: ярий ячмінь, горох, пшениця, овес. За словами директора Інституту зернового господарства НААН України Владислава Черчіля, наразі посівна на Дніпропетровщині проводиться в межах визначених термінів.  

«Усього в області плануємо засіяти 1 180 000 гектарів, з яких 610 тисяч гектарів буде виділено під соняшник і близько 300 тисяч – кукурудзу. Крім цього, під ранні ярі культури виділено 165 тисяч гектарів, з них 137 тисяч гектарів — ярий ячмінь, 18 тисяч гектарів — горох, 3,2 тисячі гектарів — яра пшениця. Є в планах і посів ярого ріпаку», – додав Владислав Черчіль. 

Крім цього, вже з наступного тижня аграрії планують посіяти соняшник, а кукурудзу – у другій половині квітня. Що стосується озимини, то за словами директора ГО «Асоціація фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області» Анатолія Гайворонського, вона наразі в гарному стані.

«Майже вся озима в нас підгодована, тому неврожаю в нас не буде. Але, звичайно, будемо дивитися ще на погоду, бо від неї багато чого залежить, але я впевнений, що все буде добре», – зазначив Анатолій Гайворонський.