Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Вагітність та пологи у воєнний час: що варто знати

З початку війни у Дніпропетровській області народилося 1 749 немовлят: 974 хлопчики та 775 дівчаток. За минулому добу на світ з’явилося 49 малюків. 

За словами головної спеціалістки департаменту охорони здоров’я ДніпроОВА Олени Рибки, на Дніпропетровщині зареєструвалося 248 вагітних з інших регіонів, які вирішили тимчасово перебувати на території області. На сьогодні вже народили 83 жінки. 

«Медична допомога в області надається усім вагітним незалежно від того, звідки прибула жінка. У центрах первинної медико-санітарної допомоги можна оформитися для подальшого спостереження вагітності. На вторинній ланці, тобто у спеціальних консультативно-діагностичних центрах при лікарнях, теж проводять спостереження вагітних. Відсутність обмінної карти не є для цього перешкодою», – підкреслила під час брифінгу 7 квітня Олена Рибка. 

Вона також зазначила: «Наразі експертна група при Міністерстві охорони здоров’я розглядає вирішення питання щодо оформлення декрету при ситуації, коли вагітна перетнула кордон і перебуває в іншій країні. Сподіваємося, що наступного тижня вже буде відповідне рішення, а відтак – і процедура оформлення».