Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

За навмисний підпал сухостою передбачена кримінальна відповідальність

До Кримінального кодексу України внесено зміни, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

Відповідно до ст. 113 «Диверсія» до переліку злочинів з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдавання шкоди їхньому здоров'ю, відтепер додано і навмисні підпали, зокрема й сухостою.

«Такі дії розцінюються як злочин, за який передбачено покарання у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років або навіть довічне ув'язнення з конфіскацією майна. Тому вкотре закликаємо громадян бути свідомими і на порушувати, щоб не було потім тяжких наслідків. Наші інспектори спільно з працівниками ДСНС вже третій тиждень патрулюють місто. Оскільки міська адмінкомісія зараз на працює, то виявлених порушників передаємо нацполіції, яка вже проводить слідчі дії. Наразі виявлено з десяток паліїв на території міста», – повідомив під час брифінгу 1 квітня начальник інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Руслан Мороз.

Він також вкотре нагадав про дотримання світломаскування з настанням комендантської години, а також у темний час доби, коли лунають сирени. 

«З перших днів війни інспекція стежить за дотриманням цієї норми. Оброблено близько 400 скарг від містян щодо недотримання світломаскування, з них 260 відпрацьовані, тобто порушники виправилися. Наразі 13 підприємствам вже відключено світло, серед них магазини, гаражні кооперативи тощо. Тому закликаємо виконувати світломаскування, яке передусім спрямовано на безпеку», – підкреслив Руслан Мороз.