Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Медична система Дніпра працює стабільно. Мешканцям і переселенцям надають стаціонарну, амбулаторну та екстрену допомогу

У медичних закладах Дніпра сформовано запас медикаментів щонайменше на декілька місяців. Лікарні забезпечені необхідним обладнанням, їжею, є укриття. Про це під час брифінгу 18 березня повідомив заступник міського голови, директор департаменту охорони здоров’я населення міської ради Андрій Бабський.

«Заклади первинної ланки теж працюють, окрім деяких амбулаторій, де неможливо забезпечити укриття. Робочий день скорочено до 17:00, щоб персонал мав змогу дістатися додому до настання комендантської години. Так само працюють й бригади екстреної медичної допомоги, а також паліативної допомоги», – підкреслив Андрій Бабський. 

Представник мерії також додав: на період воєнного стану пацієнти, які потребують інсуліну, безкоштовно забезпечуються відповідними препаратами у певних аптечних закладах. 

Триває й лікування пацієнтів, хворих на коронавірус. Епідемія пішла на спад. Наразі низькі показники захворюваності: близько 45 випадків на 100 тис. населення. Наразі у стаціонарах лікуються 140 пацієнтів, з них 100 з підтвердженим діагнозом COVID-19, решта – чекає результатів аналізів. 

У Дніпрі продовжують роботу центри вакцинації, які працюють до 17:00 у будні. У вихідні працюють чотири центри до 14:00. Наразі 470 тис. містян пройшли повний курс вакцинації, а 23 тис. осіб отримали бустерну дозу.