Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Частина шкіл Дніпропетровщини вже поновила роботу за дистанційною формою навчання, решта – від 14 березня

У Дніпропетровській області завершуються рекомендовані двотижневі шкільні канікули. І відповідно до рекомендацій МОН, заклади освіти на тій чи іншій території можуть розпочати дистанційний формат навчання. 

За словами директора департаменту освіти та науки ДніпроОДА Олексія Полторацького, із 834 комунальних закладів загальної середньої освіти (понад 340 тис. учнів) в області, у 211 вже поновлено дистанційне навчання, зокрема й у Дніпрі. Решта планують поновити освітній процес у такому форматі з 14 березня. 

«Продовжують роботу у дистанційному форматі позашкільні заклади освіти. А від 14 березня також поновлять дистанційну  роботу 53 заклади професійно-технічної освіти, 61 коледж, 21 заклад вищої освіти. Дитсадочки поки що не поновлюють роботу», – розповів під час брифінгу 11 березня Олексій Полторацький. 

Переселенці, евакуйовані з інших областей до Дніпра чи нашої області, можуть звернутися до місцевого управління освіти із заявою щодо організації тієї чи іншої форми навчання для дітей. 

«Рекомендуємо користуватися електронними ресурсами Міністерства освіти та науки, зокрема, це Всеукраїнська школа онлайн. А також регіональними платформами онлайн-навчання, ресурсами закладів освіти, зокрема й приватними», – підкреслив Олексій Полторацький. 

Наразі триває обговорення щодо одноразового скасування ЗНО для випускників 11-х класів. У міністерстві працюють над встановленням одноразових правил щодо зарахування і відбору абітурієнтів до закладів вищої освіти. 

Директор департаменту освіти та науки ДніпроОДА також додав, що заробітна плата педагогічним працівникам в області виплачується вчасно, заборгованості немає, зокрема й щодо оплати енергоносіїв.