Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

За якою допомогою можна звертатися до Червоного Хреста

Дніпропетровська обласна організація Червоного Хреста України працює у різних містах регіону, де організовано пункти збору допомоги для переселенців або евакуйованих. Зокрема, й у Павлограді, Нікополі, Кривому Розі, Кам’янському тощо. У Дніпрі опорні центри Червоного Хреста розташовані за адресами: вул. Робоча, 73 і вул. Роторна, 23-А.
«Збираємо допомогу і допомагаємо тим, хто цього зараз вкрай потребує: евакуйованим, переселенцям з тих областей, де наразі бойові дії. Приймаємо усі речі першої необхідності, одяг, ліки, гігієнічні засоби. Організовуємо роздавання продуктових наборів, гарячого харчування. Також наші волонтери розносять харчі для одиноких лежачих осіб. Допомагаємо ліками нашим лікарням, зокрема й обласному військовому шпиталю, ім. Мечникова та іншим. Окрім того, наш загін швидкого реагування за необхідності залучений на різних локаціях, зокрема волонтери працювали на залізничному вокзалі, де організовували харчування, гарячий чай для людей», – підкреслила під час брифінгу 10 березня керівниця обласної організації Товариства Червоного Хреста України Людмила Лашко.
Вона також зазначила, що розшукують і безвісти зниклих людей: «Ми співпрацюємо з міжнародною службою розшуку Червоного Хреста, тому розшукаємо не лише в Україні, а й в усьому світі».
Щодо отримання, надання допомоги чи розшуку зниклих через Дніпропетровську обласну організацію Товариства Червоного Хреста України можна звертатися за телефоном: 067-829-00-79.
Грошову допомогу усі охочі можуть надавати на корпоративну картку обласної організації Товариства Червоного Хреста України – 5169 3305 2317 8421.