Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

На вечір шостого березня ситуація у Дніпропетровській області - цілком підконтрольна, - голова облради

Учора ввечері командування ЗСУ повідомило про зупинення колони противника, яка намагалася просунутися у напрямку Дніпропетровщини зі сторони Балаклії. Ворогу це не вдалось, техніку - знищено. Будь-яких проникнень на територію області немає. Все під контролем ЗСУ. 

За словами голови Дніпропетровської обласної ради, заступника керівника ради оборони Дніпропетровської області Миколи Лукашука, в області працюють склади для організації гуманітарної допомоги іншим областям країни, які цього потребують. 

Він також нагадав про обов’язкову увагу до сигналів тривоги: «В Україні війна, і немає жодних навчальних сирен. Працюють ЗСУ, ПВО. Тому, якщо лунають сирени, то є загроза ракетного удару. В області створено месенджери, які повідомляють про початок та відбій тривоги». 

Водночас триває збір підписів від громад області на підтримку вимоги  закриття повітряного простору над Україною, які направляються до МЗС. 

«Вбивають наших громадян, дітей, руйнують будинки, школи, садочки, цілять по житлових кварталах. Тому вимагаємо у світової спільноти закрити небо», - сказав Микола Лукашук. 

Наразі дороги в області залишаються проїзними, працює залізниця. На вокзалі поліція, ДСНС допомагають пасажирам з дітьми сісти на потяги. Перешкод для виїзду з області немає.