Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Станом на вечір четвертого березня будь-яких ворожих військ на території Дніпропетровської області немає, - голова облради

Ситуацію контролюють ЗСУ. За словами голови Дніпропетровської  обласної ради, заступника керівника ради оборони Дніпропетровської області Миколи Лукашука, зранку з’явилася інформація, що рухається невідома колона техніки зі сторони Новомосковська: «Вдячний органам місцевого самоврядування, РДА, небайдужим мешканцям, завдяки яким оперативно відпрацювали цю інформацію, яка урешті виявилася фейком». 

Водночас за інформацією від СБУ, у Дніпрі затримано агента Росії. Чоловік поширював у мережі матеріали, у яких схвалював дії країни-агресора, закликав мирних громадян об’єднуватися навколо ідей так званого «руського миру». Затриманий виправдовував усі дії окупанта, що завдає ракетних ударів по житлових кварталах українських міст і вбиває українців. 

«Сьогодні з’явилася інформація від Головного управління розвідки Міністерства оборони України про наміри ворога у найближчий час проводити інформаційну спецоперацію на території України, зокрема й Дніпропетровщини. І сьогодні ми вже з цим стикнулися. Депутати обласної ради на свої телефони приблизно о 16.00 отримали повідомлення з пропозицією співпрацювати з агресором - російською армією. Офіційно, як голова Дніпропетровської обласної ради, заявляю, що Дніпропетровщина - це Україна. Усі фракції обласної ради підтримують нашого президента, ЗСУ, Нацгвардію, усіх силовиків, територіальну незалежність і суверенітет України», - наголосив Микола Лукашук.