Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Ситуація на Дніпропетровщині стабільна, російських військ в області немає, — Микола Лукашук

Станом на 8:40 у Дніпропетровській області ситуація стабільна та повністю під контролем ЗСУ, російських військ в області немає. Критична інфраструктура працює. Про це під час брифінгу повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

 

«За останню добу правоохоронці виявили в Дніпропетровській області 17 фактів, які пов'язані з загрозою національній безпеці України під час воєнного стану. Зокрема, поліція виявила 13 осіб, які могли збирати інформацію про пересування військовослужбовців ЗСУ та військової техніки. У них виявили фото та відеоматеріали розташування об'єктів критичної інфраструктури, дзвінки до країни-агресора, переписки проросійського характеру. Всі підрозділи національної поліції працюють цілодобово», — зазначив Микола Лукашук.

 

Дніпропетровська обласна рада розробила методичку для цивільного населення, повідомив Микола Лукашук. Зокрема, якщо ви побачили ворожу техніку, необхідно її порахувати, за можливістю зафіксувати. Повідомити військкомат, Національну гвардію України, СБУ, де вона розташована та в якому напрямку рухається, розмістити інформацію в Інтернеті. Якщо є дані про підхід ворога — підпаліть солому або шини, щоб його дезорієнтувати. Якщо ви в цей момент перебуваєте на межі громади з іншою областю — повідомте голову ОТГ. Методика для цивільного населення буде оприлюднена на сайті Дніпропетровської обласної ради.

 

На Дніпропетровщині працюють блокпости. Обмежень для цивільних на в'їзд або виїзд з області немає, додав Микола Лукашук.