Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Дніпро – абсолютно впевнене місто зараз», – український музикант, лідер гурту «Океан Ельзи»

У Дніпрі все працює, є пальне, продукти. Люди ходять по місту, на роботу. На блокпостах усі ввічливі, але впевнені, зауважив бід час брифінгу у Дніпрі 2 березня український музикант та лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.

«У нас зараз всі згуртовані як ніколи. Я бачу велику кількість чоловіків зі зброєю, які йдуть захищати свою Батьківщину. У волонтерських пунктах велика кількість жінок, які роблять коктейлі Молотова, барикади, готують їсти. Всі на своєму місці й разом», – зауважив музикант.

Святослав Вакарчук наголосив, що зараз українці повинні усвідомлювати, що ті страшні жертви і страшні поневіряння, нищення, які зараз, – випробовування. «Але якщо ми пройдемо його, то наші діти та онуки будуть вдячні до кінця життя, що ми залишили мужню, незалежну європейську країну. Я особисто людина, яка любить історію й трішки знає її, стверджую, що вперше за 300 років нашої історії у нас з’явився шанс отримати власне українське майбутнє», – розповів лідер гурту «Океан Ельзи» .

Музикант розповів про події у Харкові. «Там йде справжня війна. Звичайні побутові речі понівечені вражають – світлофори, дороги, тролейбусні шляхи. Купа каміння. Кому це все треба? Хіба Україна хотіла на когось нападати? Я впевнений, що той чи та, в чиїх безумних головах з’явився план покарати Україну, пошкодують за той день, коли все почали. Я хочу подякувати всім українцям, які захищають нашу державу. Низький вам за це уклін», – підсумував український музикант та лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.