Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Національний спротив: в Офісі Президента дали чіткі інструкції українцям, як діяти на окупованих та неокупованих територіях нашої країни

Радник Офісу Президента України Олексій Арестович закликав до тотального народного спротиву супротивнику на окупованих територіях. Приклади такого спротиву успішно демонструє Конотоп, Мелітополь.

«Чоловіки, які мають зброю та здатні до спротиву, зосереджуються на тилових колонах окупантів. Якщо знищити тилову колону, яка везе супротивнику паливо, боєприпаси тощо, батальйон стає недієздатним. Атакувати партизанам колони забезпечення значно простіше: вони гірше охороняються, вони не броньовані, їх охороняють тиловики, які не мають бойового досвіду – вони здаються при перших ознаках нападу. Можна заблокувати дорогу поваленими деревами або барикадами, підпалити колону та взяти полонених. Займайтеся самоорганізацією. Настав час нашого тотального Майдану на окупованих територіях. 

Слабка сторона російської армії – тил. Якщо ми його знищимо, війна закінчиться за лічені дні.

Просто цивільні особи, які не готові атакувати ворожі колони – ви можете їх блокувати. Будуйте барикади, проводьте мітинги з українськими прапорами, привертайте увагу журналістів, публікуйте всі ці матеріали у соціальних мережах, створюйте регіональні та всеукраїнські групи спротиву, обмінюйтесь практичним досвідом, закидайте цим іноземні ЗМІ», – зазначив Олексій Арестович.

При цьому в Офісі Президента наголошують: сили спротиву потрібно направляти лише на супротивника! Поважайте чужу власність, у тому числі, іноземну, державну та приватну: «Не мародерствуємо, зберігаємо порядок та допомагаємо одне одному».

Щодо територій, які охороняють ЗСУ, які не зайняв ворог, – там діє режим воєнного часу та керують військові адміністрації. Як діяти цивільним у таких населених пунктах:

«Самовільне будування барикад може завадити ЗСУ та іншим силовим структурам. На територіях, які не зайняті окупантом, цього робити не можна! Орієнтуйтеся на державні органи та військову адміністрацію», – додав Олексій Арестович.