Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Філатов: «Уночі на 2 березня просування ворожих військ було зупинено по всіх напрямкам Дніпропетровської області»

Уночі на 2 березня просування ворожих військ було зупинено по всіх напрямкам області. Нині ситуація є спокійною та контрольованою. Водночас тривають перемовини з Укрзалізницею щодо відправки прямих потягів до західних областей. Це дасть можливість виїхати всім охочим жінкам з дітьми, людям поважного віку та тим, хто потребує допомоги. Про чоловіків призовного віку не йдеться. Про це під час брифінгу 2 березня заявив мер Дніпра Борис Філатов. «Напередодні я провів нараду з мерами всіх західних українських міст. Вони допоможуть з розміщенням. При централізованій відправці потягом охочі виїхати отримають з собою необхідні харчі. Загалом, якщо є бажання виїхати з міста, можна скористатися залізничним або автомобільним транспортом. Усі дороги проїзні — треба лише дотримуватися правил перетину блокпостів», — сказав він.

Коментуючи події минулої ночі, Філатов зауважив, що не видаватиме інформації стосовно того, куди саме рухалися ворожі війська. «Та можна впевнено заявити, що наразі тут, на території області, ми їх не чекаємо», — сказав мер Дніпра.

Він також зазначив, що найближчим часом керівник Центру тероборони Дніпра Геннадій Корбан звертатиметься до лідерів територіальних громад — із детальними інструкціями того, що робити, якщо російські окупанти все ж зайдуть на територію області.