Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Валентин Резніченко: «Дніпропетровщина використовує кожну годину на укріплення оборони»

Міста та села Дніпропетровської області перебувають під захистом ЗСУ. Транспорт, лікарні та магазини працюють — з дотриманням комендантської години. Дніпропетровщина використовує кожну годину на укріплення оборони. Про це під час брифінгу 1 березня заявив голова ДніпроОДА, керівник Ради оборони Дніпропетровської області Валентин Резніченко. 

Він ще раз наголосив, що керівникам різних рівнів, очільникам райадміністрацій і підприємств не можна займайтися самодіяльністю. Йдеться про самовільне будівництво укріпрайонів, блокпостів, перегородження трас і вулиць. Це шкодить інфраструктурі та життєдіяльності великих міст: «Затримка спецтранспорту чи будь-якого транспорту є неприпустимою. Ми жорстко зупинятимемо такі спроби. Нам потрібно вивозити сміття, забезпечувати харчами торгові мережі, аптеки — ліками», — сказав Резніченко. 

Він також закликав людей довіряти лише достовірній інформації, зберігати спокій та залишатися вдома — щоб себе убезпечити: «Наші ЗСУ дають нам час підготуватися. Кожну годину ми використовуємо на укріплення оборони області. Наразі жодного російського солдата чи ДРГ на території Дніпропетровщини немає. Ми все це відстежуємо. Не вірте фейкам». 

Керівник Ради оборони Дніпропетровської області також нагадав, що в містах області також створені чат-боти для інформування про повітряну тривогу. Реагувати на такі повідомлення та безпосередньо сирени потрібно невідкладно — і одразу переходити в укриття.