Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Навчальних тривог немає: у Дніпрі нагадали, шо потрібно робити, коли чуєте сирени

У Дніпрі нагадали, що зараз немає навчальних тривог, тож після сигналу сирени необхідно сховатися у підвалі або в захисній споруді. Про це під час брифінгу розповіла начальниця управління цивільного захисту Дніпропетровської ОДА Тетяна Курченко. 

«Сьогодні було оголошено повітряну тривогу по всій нашій області. Нажаль, не всі зрозуміли, що в таких випадках необхідно йти до захисних споруд. Ми закликаємо : в разі сигналу оповіщення, потрібно спуститися у підвал. Інформацію необхідно брати з офіційних джерел щодо системи оповіщення», - сказала Тетяна Курченко.

Повітряну тривогу у Дніпрі та області оголосили через ворожу авіацію, яку зафіксували на Дніпропетровщині. Про це повідомив представник регіонального управління сил ТРО «Схід» Андрій Шульга і зазначив: «Підрозділи сил територіальної оборони повністю укомплектовані, готові виконувати всі необхідні завдання, ми у взаємодії з іншими силовими структурами боронимо нашу область, місто та всі важливі об'єкти інфраструктури».

Сьогодні, 27 лютого, підрозділи ДСНС 23 рази виїжджали на виклики, 6 з них пожежі, сказав начальник управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС в Дніпропетровській області Анатолій Сугак: «Нажаль, ми сьогодні побачили, що не всі розуміють реальну загрозу. Почувши сигнал тривоги, дуже важливо сховатися і залишатися в укритті до закінчення тривоги».