Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Інформгігієна: уважно перевіряйте всю інформацію, яка до вас надходить, – заступник голови Дніпропетровської ОДА

Жителів Дніпропетровщини закликали перевіряти всі новини та інформацію, яка надходить в Інтернеті. 

«Займіться інформаційною гігієною. Війна йде не тільки там, де снаряди, а у ваших головах. Робіть свою броню міцнішою – не реагуйте на фейки російської пропаганди та довіряйте лише перевіреним джерелам інформації. Офіційні джерела – всі офіційні сайти органів державної та місцевої влади та служб – вони всі працюють попри постійні кібератаки ворога», – зауважив заступник голови ОДА Іван Начовний. 

Він наголосив, якщо до вас надходять повідомлення у месенджерах з різноманітною інформацією й це ваші знайомі, друзі, то не полініться – наберіть їх. «Запитайте у людини чи точно вона вам надсилала це повідомлення. Не відкривайте підозрілі посилання на сайти, наголошую, сповістіть власника сторінки, що від неї йде неправдива інформація», – уточнив Іван Начовний.

Також розповіли про прості кроки у захисті особистого акаунту. «Не використовуйте свої персональні дані будь-де, заведіть окремий акаунт. У параметрах безпеки додайте двофакторну аутентифікацію, етапи переписки, час мережі тощо. Наголошу, що застосунок «Дія» наразі працює, особисто все перевірив, усі документи в наявності. Звичайно, нас застерігали, що можуть бути перебої у роботі, адже йдуть атаки. Повторюю, зберігайте спокій та стежте за інформаційною гігієною», – підсумував заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Іван Начовний.

Офіційний сайт Дніпровської міської ради – https://dniprorada.gov.ua/uk