Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

ДніпроОДА: інформація про навчальні сирени у Дніпрі

Інформація, яка поширюється у соцмережах про навчальні сирени у Дніпрі, — не відподіє дійсності. Якщо спрацьовує система сповіщення — це попереджувальний сигнал про небезпеку.

«Навчалися ми з вами до того, як настав воєнний час. Сигнал є двох видів. Перший  — переривчастий, за яким іде команда «Увага всім!». Після такого сигналу потрібно увімкнути телевізор або радіоприймач та слухати подальші інструкції. Другий сигнал — безперервний, і він повідомляє про повітряну тривогу», — зазначила начальниця управління цивільного захисту ДніпроОДА Тетяна Куряченко.

Водночас представник ДСНС повідомив, що підрозділи рятувальників працюють цілодобово та несуть посилений варіант служби. 

«За цю добу рятувальники виїжджали на 24 виклики, три з них — пожежі, інші — допомога людям. Звертаюся до мешканців Дніпропетровської області: дійте з холодною головою. Якщо ви почуєте сигнали системи оповіщення, виконуйте вказівки лише з офіційних, державних джерел мовлення», — зазначив начальник управління організаційних заходів цивільного захисту ГУ ДСНС у Дніпропетровській області Анатолій Сугак.