Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпропетровська область — одна з найбезпечніших, — Володимир Богоніс

24 лютого о 4:50 за тривогою було піднято Дніпропетровський гарнізон поліції. Увесь особовий склад отримав вогнепальну зброю і несе службу за місцями дислокації. Близько 80% особового складу поліції  виведено на вулиці для охорони громадського порядку. 

«За сьогодні зафіксовано досить невелику кількість правопорушень. Також поліція задіяна в охороні об’єктів критичної інфрастуктури в області. Разом з Національною гвардією виставляємо блокпости зі збереженням і водночас обмеженням проїзду», — повідомив під час брифінгу заступник начальника Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області Володимир Богоніс. 

Він також нагадав, що через запровадження воєнного стану поліція має право проводити поверхневу перевірку, перевіряти документи, оглядати автомобілі, а також обмежувати рух  певних громадян у напрямку об’єктів, які охороняються. 

«Тому закликаю поставитися з розумінням, не створювати паніки. Наразі дороги області — проїзні, але з певними заторами. Дніпропетровська область залишається однією з найбезпечніших. Сил та засобів у поліції, Національної гвардії, військових, територіальної оборони вистачає. Будьте обережними і уважними до повідомлень влади, поліції.  Нестимемо службу цілодобово», — наголосив Володимир Богоніс. 

За словами начальника служби автодоріг в області Олександра Коломійцева, рух по усіх державних дорогах в області забезпечено. Водночас спостерігаються затори у напрямках на Київ, Кропивницький. Також є обмеження у русі на трасі в районі Нікополя, де стався вибух.

«Це не критична ситуація. Наслідки вибуху усувають. Рух перекрили задля безпеки. Загалом на сьогодні краще відмовитися від поїздок і пересидіти цей час вдома. Працює цілодобова диспетчерська служба автомобільних доріг Дніпропетровської області за телефоном: 095-009-70-90», — додав Олександр Коломійцев.