Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дзеркальний тунель та стіл для малювання піском: у Центрі соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя» відкрили сенсорну кімнату

У Дніпрі у відділенні для матерів з дітьми Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя» облаштували спеціальну сенсорну кімнату. Вона допоможе у роботі психологів з підопічними: відновлюватиме душевну та моральну рівновагу, люди під час терапії поступово набуватимуть гармонії з собою та оточенням.

«Отримувачі послуг центру тут зможуть зміцнити нервову систему, розслабитися й відкритися під час психологічних консультацій. До нас приїздять з різними психологічними станами, і нам треба якомога швидше й якісніше вивести людину зі стресу та допомогти забути страшні події, які з нею сталися. Сенсорна кімната облаштована як під дорослих, так і під дітей. Вона розташована в окремому приміщені і розділена на функціональні зони», – розповіла директорка КЗ соціального захисту «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя»» Дніпровської міської ради Марина Земенкова. Кімната має світловий пучок (він заспокоює та розслабляє людину, – ред.), дзеркальний тунель, який при увімкненні зображує нескінченність, гамак, м’які меблі, спеціальний стіл для малювання піском, навчально-розвивальні дитячі іграшки, намет для терапії тощо. «Тут завдяки обладнанню ми зможемо використовувати безліч цікавих психологічних практик, наприклад, музичну терапію (маємо набір інструментів). У кімнаті на консультації можуть перебувати до трьох людей», – підкреслила практична психологиня-методистка Лідія Загора. Довідка. Сенсорна кімната облаштовувалася коштом субвенції, витратили 200 тис. грн. На сьогодні в Центрі соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя» перебуває 7 сімей (7 мам та 13 дітей).