Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Треба починати з себе»: як у молодіжному центрі Дніпра екомайстерклас пройшов

Як правильно сортувати сміття, та з чого почати. У молодіжному центрі Дніпра провели екомайстерклас для студентів. Учасникам розповідали про екологічний стан планети, рівень забруднення пластиком та дискутували, чому важливо вести екоспосіб життя.

За годину екоактивістка та екоконсультантка Олександра Литвинова розповіла присутнім теорію й перейшла до практики – показала найпопулярніші типи відходів, в які контейнери їх треба розподіляти, яке сміття не переробляється. «Зауважила присутнім, з чого можна почати сортування вдома: мати два відра та відокремлювати залишки їжі від пластику та паперу. Мити пластик від залишків тощо. Тоді можна вже починати здавати відсортоване», – додала спікерка.

Більше півроку сортує сміття студент Владислав Бернацький: «Ця лекція дала мені більше інформації з приводу правильного сортування пластику, паперу та органіки. Проблема накопичення сміття дуже нагальна у світі. Треба хоч маленькими кроками, але починати з себе та бути екосвідомими». Екомайстеркласи у молодіжному центрі Дніпра проводитимуть ще. До того ж, у закладі відтепер стоятимуть спеціальні контейнери, а відсортоване сміття здаватимуть. Детальніше за посиланням.