Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Лекція для учасників соціального проєкту «Університет третього віку» на тему «Запобігання шахрайству на просторах інтернету та в житті. Чого варто остерігатися та що робити у критичних ситуаціях?»

15 лютого об 11-00 у Міській центральній бібліотеці (вул. Воскресенська, 23,  3-й поверх, лекційна зала)- лекція для учасників соціального проєкту «Університет третього віку» на тему «Запобігання шахрайству на просторах інтернету та в житті. Чого варто остерігатися та що робити у критичних ситуаціях?»

Спікери:

-Альона Чуєва, директорка КП «ІНФО-РАДА-ДНІПРО» ДМР;

-Олександр Ковальов, завідувач сектору Дніпровського бюро правової допомоги № 1;

-Вікторія Пльохіна, помічниця юриста сектору Дніпровського бюро правової допомоги № 3;

-учасники соціального проєкту «Університет третього віку».

Довідка:

Вікова категорія учасників соціального проєкту "Університет третього віку" це жінки віком від 55 років та чоловіки від 60 років, а найстаршій учасниці майже 93 роки.

Відомий факт, що люди старшого віку як ніхто інший перебувають у зоні ризику шахрайства та обману, як в реальному житті так і на просторах, нині такої популярної серед них, інтернет мережі.

"Університет третього віку" надає курси та практикуми по вивченню і смартфонів, і ПК, тож рівень обізнаності людей елегантного віку в електронних девайсах зростає.

Зростає і рівень небезпеки та можливих шахрайських схем.

Мета -убезпечити містян золотого віку від обману та навчити , надати інструменти поводження в тих чи інших критичних, або підозрілих ситуаціях.

Спільно з Дніпровським місцевим центром з надання безоплатної правової допомоги буде проведена лекція на тему запобігання шахрайству лише для вакцинованих учасників.

Цей захід стане початком серії тренінгів для людей похилого віку, аби вберегти їх від шахрайських схем та навчити, як слід діяти в ситуації, якщо все ж таки стали жертвою шахрайства.